Waar ga ik heen op vakantie?

vakantiebestemming

Waar ga ik heen op vakantie? Deze vraag heb jij jezelf vast ook al gesteld. Door de huidige maatregelen is het lastig om van te voren te plannen waar je heen gaat op vakantie. We weten namelijk ook niet hoe de situatie er deze zomer uit zal zien. Is er dan al wat meer mogelijk? Zijn de grenzen open? Ik kan me goed voorstellen dat je ondanks alles toch even een paar dagen eruit wil. Daarom geef ik je in dit artikel een aantal tips waar je deze zomervakantie naartoe kunt gaan. In Nederland, dat wel. Maar Nederland kan ook ontzettend mooi zijn! Je hebt alleen geen mooi-weer garantie.

Op fietsvakantie in eigen land

Wist je dat Nederland onwijs mooie fietsroutes heeft? Of je nu voor een korte- of lange fietsvakantie kiest, de mogelijkheden zijn ongekend. Het leuke aan fietsvakanties is dat je unieke plekjes tegenkomt en je eigenlijk overal wel kunt overnachten. Ik raad je wel aan om van tevoren een bepaalde route uit te stippelen en de hotels (of vakantieparken) vroegtijdig te boeken. Doordat het grotendeel van de Nederlanders thuis blijft deze vakantie, zullen onze eigen overnachtingsmogelijkheden snel vol zitten. Het kan natuurlijk zijn dat je geen fan bent van fietsen. Mijn vriend is dat bijvoorbeeld ook niet. Maar je kunt uiteraard een elektrische fiets huren, wat het fietsen meteen een stuk leuker maakt! Mooie plekjes om naartoe te gaan zijn liggen bijvoorbeeld in de buurt van Aardenburg. Het is een historisch vestingstadje en de diverse kreken en kronkeldijken brengen je naar oude stadjes en dorpen. Denk bijvoorbeeld aan Sluis en Groede.  

Waar ga ik heen op vakantie; campervakantie

Als fietsen niet echt jouw ding is, maar je wel naar Nederland op vakantie wilt, kun je altijd kiezen voor een campervakantie. Het heeft hetzelfde principe als een fietsvakantie, maar dan vervoer je jezelf in een camper. Lekker lui 😉 Op internet kun je verschillende camperroutes door Nederland vinden. Het fijne aan zo’n campervakantie is dat het je vrijheid geeft en je kunt letterlijk overal naartoe. Ik heb wel een tip voor je. Neem je fiets mee tijdens de campervakantie. Dan kun je namelijk ergens stoppen en de omgeving met de fiets verder verkennen. Het is bijvoorbeeld erg leuk om naar de deltawerken te rijden. Langs deze camperroute zijn tal van kleine dorpjes en stadjes te vinden. Parkeer de camper op een veilig plekje en ga met de fiets verder. Hopelijk zijn de terrassen tegen die tijd weer open, zodat je onderweg een lekker wijntje kunt doen. 

Naar de camping

Lekker kamperen, dat is natuurlijk ook waar je heen kunt op vakantie. In Nederland hebben wij onwijs veel leuke campings. Voor jong en oud. Kamperen kan natuurlijk op twee manieren. Je kunt het luxe aanpakken door een huisje op een camping te huren. Daarnaast kun je kamperen met een caravan en voortent. Het nadeel daarvan vind ik alleen dat je in Nederland geen mooi-weer garantie hebt. Als je dus twee weken lang alleen maar regen hebt, kan kamperen met een caravan en voortent erg vervelend zijn. Kleding wordt klam, handdoeken willen bijna niet drogen en je bent eigenlijk verplicht om in de voortent of caravan te zitten. De ruimte is vaak niet heel groot, dus je zit dan wel echt op elkaars lip. Maar, dan leer je elkaar wel echt goed kennen!

Weet jij al waar je heen gaat op vakantie?

Ik ben benieuwd of jullie al vakantieplannen hebben gemaakt en of jullie al weten waar je heen gaat op vakantie. Heb jij nog leuke tips die bij dit lijstje moeten? Laat het me dan vooral weten! Daarnaast hopen we natuurlijk dat we allemaal zo snel mogelijk uit deze situatie zijn, zodat we weer lekker naar het buitenland op vakantie kunnen. 

Ik hoop in ieder geval dat je iets gehad hebt aan mijn tips!

Liefs,
Loes

Aanbevolen artikelen