Met de auto op vakantie? Houd rekening met deze tips!

In de auto stappen en.. hoppa, rijden maar. Er is toch niets zo heerlijk als op vakantie met de auto. Veel mensen denken automatisch aan een vliegtuig wanneer ze op reis willen gaan, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Een autovakantie is namelijk net zo tof! Sterker nog, het is zelfs een stuk leuker omdat je het helemaal zelf in de hand hebt. Uiteraard moet je wel aan een aantal dingen denken bij een autovakantie. Daarom geven we in deze blog een aantal tips die jouw auto-vakantie een succes maken! 

Bereid je goed voor! 

Om te beginnen is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je zo goed mogelijk voorbereid bent. Lees je bijvoorbeeld vooraf goed in over jouw bestemming. Zo heb je in alle Europese landen de plicht om een gevarendriehoek in je auto te hebben. Bij sommige landen komt hier ook nog een veiligheidshesje bij. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je voorzien bent van een navigatiesysteem. Denk bijvoorbeeld aan zo’n BMW E90 radio. Deze zijn in de meeste gevallen automatisch voorzien van een navigatiesysteem. Zo weet je niet alleen welke kant je op moet, maar geniet je ook nog eens van je favoriete nummers onderweg. De sfeer moet er namelijk wel gewoon in blijven hé! 

Auto indelen 

Een groot voordeel van een autovakantie is natuurlijk het feit dat je zelf bepaald wat en hoeveel je meeneemt. Maar alle vakantiespullen in de auto krijgen is niet zo makkelijk als het lijkt. De een is er net iets handiger in dan de ander. Maak daarom voordat je gaat inpakken een paklijst voor de vakantie. Eenmaal ingepakt? Dam begint de indeling van de auto. Hoe doe je dit zo praktisch mogelijk? 

  • Zware koffers en tassen leg je onderin de kofferbak. 
  • Zorg voor een bagagenet of bagagerek en zet de bagage goed vast. 
  • Zet je handbagage, met spullen die je onderweg nodig hebt bovenop alle overige koffers en tassen zodat je er makkelijk bij kunt. 

Zorg voor voldoende eten & drinken 

Er is natuurlijk niets vervelender dan onderweg dorst of honger krijgen. Je wilt immers niet elke keer dat je honger en dorst hebt een pauze nemen langs het tankstation. Dat is gewoon zonde van de tijd. Zorg daarom dat je ruim inpakt qua eten en drinken. Probeer hierbij wel zoveel mogelijk suikers te vermijden. Hier wordt iedereen namelijk drukker van en vooral met kinderen kan dit storend zijn onderweg. 

Ook zwarte maaltijden raden wij niet aan! Hier wordt je namelijk ontzettend slaperig van en dat is ook niet de bedoeling wanneer je met de auto op vakantie gaat.

Aanbevolen artikelen