Eventjes er tussenuit gaan? Probeer deze tips!

Op reis gaan, een sabbatical nemen, een tussenjaar plannen of gewoon voor een korte periode er tussen uit: wie droomt er niet van? Het liefst natuurlijk naar het buitenland, maar je moet wel weten hoe je het aanpakt. Er zijn namelijk ontzettend veel opties. Waar gaat de reis naartoe en wat moet je allemaal regelen? Daarnaast moest je jezelf ook afvragen of het het ook echt waard is. 

Ga naar de basis! 

Wil je er even tussenuit, maar weet je nog niet precies wat je wilt doen? Wat dacht je ervan om even helemaal terug naar de basis gaan? Er zijn namelijk genoeg bushcraft cursussen waar je de belangrijkste vaardigheden leert om het jezelf zo aangenaam mogelijk te maken in de natuur. Je leert op deze manier niet alleen de echte jij kennen, maar je leert ook nog eens hoe je veilig omgaat met bijvoorbeeld een mes, bijl en hoe je dient te handelen in noodsituaties. Hoe vet is dat!? 

Ontspan 

Heb je privé of zakelijk gezien een drukke en hectische periode achter de rug? Dan is het nu de hoogste tijd voor ontspanning. Uiteraard heb je ontzettend veel opties, maar wij raden het aan om een dagje naar de sauna te gaan. Een dagje in de wellness is namelijk een uitgelezen mogelijkheid om helemaal tot rust te komen. En dan bedoelen we ook echt helemaal tot rust. 

Een weekendje weg 

Een daghotel is ideaal wanneer je even toe bent aan een momentje voor jezelf of wat ontspanning. Echter heeft niet iedereen voldoende aan één dag ontspanning om weer helemaal opgeladen verder te gaan. Kies er dan voor om een weekendje weg te gaan. Je hebt hierbij de mogelijkheid om een weekend door te brengen in een stad in Nederland. Wil je écht even alles achter je laten? Kies dan voor een bestemming in het buitenland. Hier hoef je tevens niet bang te zijn dat je een bekende tegen het lijf loopt, waardoor je dus echt goed tot je rust komt. 

Houd de feestdagen goed in de gaten! 

Tot slot willen we je een tip meegeven dat zeker niet mag ontbreken in het lijstje. Je wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk er tussen uit (indien dit mogelijk is). Daarom is het handig om de feestdagen in de gaten te houden. Met een beetje geluk valt er een feestdag op vrijdag of maandag. Op deze manier kan je langer genieten van je korte ‘vakantie’ zonder dat je vrije dagen hoeft op te nemen. Houd wel rekening met het feit dat sommige bestemmingen hierdoor wel drukker dan normaal zijn!

Aanbevolen artikelen