Waarom zijn Ibiza kleding en accessoires zo populair?

De laatste jaren zie je steeds meer winkels en webshops die Ibiza kleding en accessoires verkopen. Wanneer en waarom deze trend precies is ontstaan is niet duidelijk, maar waarom deze stijl populair geworden is wel. We gaan je er alles over vertellen.

Wat is Ibiza kleding precies?

Ibiza kleding is een verzamelnaam voor een kledingstijl die positieve gevoelens oproept doordat het ons aan zon, strand en zomer doet denken. Deze kleding is meestal gemaakt van natuurlijke materialen die soepel en koel aanvoelen, waardoor het zeer geschikt is voor de zomer. Maar ook in de winter kun je de show stelen in deze zigeunerachtige kleding, die zowel in felle kleuren, drukke prints, als rustige basiselementen bestaat. De kleding is vaak voorzien van extra stroken stof, ruches, franje en pomponnetjes en is meestal wijd gesneden.  

Wat zijn Ibiza accessoires eigenlijk?

Deze accessoires onderscheiden zich vaak door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen, kralen, veren en schelpen. Vooral oorbellen, kettingen en armbanden en handtassen zijn zeer populair.  De laatstgenoemde is vaak voorzien van franje en stof met felle kleuren. De sierraden zijn vaak groot en origineel en doen denken aan de bijzondere sfeer die je op Ibiza kunt vinden. 

Waarom zijn deze artikelen zo populair? 

Ibiza accessoires zoals die van Spiri zijn populair doordat het anders is dan de gewone Hollandse mode. Het is dus een manier om je te onderscheiden van de massa. Dat geldt ook voor de sierraden en handtassen in deze stijl. Daarnaast is het een stijl die je in zomerse sferen brengt en je doet denken aan de vrijheid die vakanties met zich meebrengen. Tot slot kunnen we stellen dat Ibiza kleding lekker zit en gemakkelijk aan en uit te trekken is. Dat is reuze handig op zomerse dagen waarop je snel het water in wilt duiken. Ook na het zwemmen is het aantrekken van de kleding snel en makkelijk zodat je in mum van tijd klaar bent om een drankje te gaan drinken of een hapje te gaan eten. 

Conclusie

De populariteit van Ibiza kleding en accessoires heeft veel verschillende oorzaken. Het is modevorm van lang geleden die weer nieuw leven ingeblazen is. De zigeunerachtige, bohemiën-stijl doet denken aan warme zomerdagen- en avonden waarop de tijd stil lijkt te staan en het leven plezierig en kalm is. Door Ibiza kleding te dragen neem je dit serene gevoel mee je dag in terwijl je er fantastisch uitziet.

Aanbevolen artikelen