Geld besparen tijdens je safari door Zambia

Een safari maken is sowieso niet de goedkoopste reis die je gaat maken. Zeker een Zambia safari is niet weggelegd voor reizigers met een beperkt budget. Het is daarom ook verstandig om flink te sparen voordat je deze reis gaat maken. 

Maar voor reizigers die toch deze safari willen maken en tegelijkertijd op hun budget willen letten, zijn er zeker bepaalde zaken waarnaar je kunt kijken om geld te besparen. 

Overnachten in Lusaka

Als je aankomt in Zambia heb je meerdere opties. Je zou natuurlijk meteen kunnen rijden naar de eerste lodge die je hebt geboekt. Wel kom je dan laat in de middag aan en is er waarschijnlijk geen tijd meer om deel te nemen aan een safari activiteit, terwijl je hiervoor wel betaald. 

Je zou ook de eerste nacht kunnen overnachten in Lusaka. Een hotel in Lusaka is slechts een paar euro per nacht. Door hier te overnachten kan je de volgende dag op tijd rijden naar je eerste logde en kan je deelnemen een de safari activiteit. 

All inclusive

Bij het zoeken naar kampen voor de overnachtingen is het handig om te kijken naar wat er allemaal inbegrepen zit. Wil je kosten besparen op je overnachtingen en verblijven, dan is het handig om te zoeken naar kampen waar de safari activiteiten, maaltijden en lokale drankjes inclusief zijn. 

Op tijd reserveren

Het is altijd goedkoper als je optijd bent met boeken. Er zijn dan nog meerdere mogelijkheden met de accommodaties en dus verschillende prijsklassen beschikbaar. De goedkoopste opties zijn vaak als eerst weg. Wacht dus niet op het laatste moment met boeken want dit is echt iets waar je op kan besparen. 

Acties en aanbiedingen

Een aantal lodges in Zambia hanteren aanbiedingen. Hierbij kan je denken aan 4=3 of 3=2 acties. Hierdoor kunnen lodges die in eerste instantie duurder lijken, uiteindelijk toch goedkoper uitpakken. Let hier bij het boeken van de lodges erg op, want het kan je een hoop geld besparen. 

Alternatieven in Livingstone

In Livingstone is het aanbod van accommodaties groot. Er is ook een groot verschil in de verschillende prijsklassen. Het is handig om naar alternatieve accommodaties te vragen bij deze bestemming, zodat je zelf de keuze kan maken of je een goedkopere optie of een duurdere optie wil.

Aanbevolen artikelen