Hoe maak je jouw outfit compleet met sieraden?

outfit compleet maken met sieraden

Tegenwoordig dragen vrijwel alle mannen en vrouwen sieraden om een outfit compleet te maken. Vrouwen kiezen vaak voor mooie ringen, kettingen, armbanden of oorbellen. Mannen gaan meestal voor een mooie horloge of een armband. Het is belangrijk om de keuze voor de sieraden af te stemmen op de kleding die in jouw kledingkast hangt. In dit artikel leg ik uit waar je allemaal op moet letten om jouw outfit compleet te maken met sieraden.

Houd rekening met jouw kleding

Met sieraden wordt een outfit compleet gemaakt. Echter is het wel belangrijk om rekening te houden met de kleding die in jouw kledingkast ligt. Niet alle sieraden passen namelijk bij elke outfit. Een outfit valt of staat dus met de keuze die je maakt. Er zijn ontzettend veel verschillende sieraden en voor elke kledingstijl bestaan er ook geschikte sieraden. Zo is het voor sieraden belangrijk dat de vorm van de sieraden past bij de vorm van de kleding. Bijvoorbeeld bij oorbellen met een opvallend patroon, zoals oorbellen met edelstenen, dient het opvallende patroon bij de kleding passen.

Zorg dat sieraden niet de overhand nemen

Sieraden dienen als aanvulling op jouw outfit. Als je heel veel sieraden draagt en je hebt ook een outfit aan met een druk patroontje bijvoorbeeld, dan kan het geheel veel te druk worden. Als je een drukke outfit aan hebt is het dus belangrijk om niet al te veel sieraden te dragen. Kies bijvoorbeeld voor één of twee dunne armbanden als je een kledingstuk draagt met lange mouwen. Daarnaast is het ook aan te raden om rekening te houden met de kleuren van de kleding die je draagt. Sieraden zijn er in allerlei kleuren, maar een roze sieraad vloekt bijvoorbeeld met een rode blouse. Houd dus rekening met de kleur van de sieraden en de kleur van jouw outfit.

Sieraden voor speciale gelegenheden

Wanneer je een speciale gelegenheid hebt zoals een bruiloft of een zakelijke bespreking, wil je er graag goed uitzien. Vaak wordt er een nieuw sieraad gekocht die past bij de outfit die je die dag gaat dragen. De grootste valkuil voor dit soort speciale gelegenheden is dat de focus voornamelijk ligt op de sieraden. Terwijl je bij dit soort gelegenheden meestal al genoeg hebt aan minimalistische sieraden. Denk bijvoorbeeld aan mooie dunne zilveren armband of stud oorbellen.

Wil je graag advies op het gebied van sieraden? Breng dan eens een bezoekje aan een juwelier. Hij of zij weet precies welke sieraden bij jouw als persoon passen en zullen jou van de beste adviezen voorzien.

Aanbevolen artikelen