Vier tips voor thuiswerken na Corona

Dat thuiswerken bevalt Nederland aardig goed. De verwachting is dan ook dat er meer thuis gewerkt zal blijven worden, ook na de Corona Pandemie. Zodra je weet dat je definitief meer thuis gaat werken ga je met deze handige tips je thuis-werksituatie optimaliseren.

Een goede laptop geeft flexibiliteit

Het voordeel van een laptop is dat je hem overal kunt gebruiken. En thuis werk je nog wel eens in diverse ruimtes. Je begint in de woonkamer op de bank, maar zodra de kinderen thuis komen verplaats je naar de werkkamer. Terwijl ik deze blog typ vanaf mijn hp laptop, realiseer ik mij dat een wat groter scherm en een toetsenbord met numeriek deel wel echt een voordeel is van een fijne thuiswerklaptop. Als je budget toereikend is, kies dan ook voor een goede processor. Niets is zo irritant als een trage laptop. 

Zorg voor een goede werkhouding

We hadden het net al over werken op de bank. Klinkt super ontspannen natuurlijk, maar is niet heel prettig voor je houding. Op kantoor moet de werkplek ook aan specifieke eisen voldoen, dus zorg hier thuis ook voor. Check de ideale hoogte van je bureau en schaf een goede bureaustoel aan met veel instelmogelijkheden. Online zijn genoeg handleidingen te vinden over wat jouw ideale werkhouding precies inhoudt. 

Lobby voor extra thuiswerk budget

Omdat je tegenwoordig meer thuiswerkt dan voorheen is je reiskostenvergoeding misschien wel aangepast. Want ja, als je niet reist, wat moet er dan nog vergoed worden? Je bespaart natuurlijk ook nog eens een hoop reistijd. Maar daarmee is er wel budget vrij gekomen om thuis wat fijner te werken. Bespreek daarom een thuiswerkvergoeding of kijk of je bepaalde dingen kunt declareren. Een in hoogte verstelbaar bureau bijvoorbeeld. Had je die ook aangeschaft als je volledig op de kantoorlocatie zou werken? Dit koop je dus specifiek voor het werk dat je voor jouw werkgever doet. En met het oog op die lagere reiskosten beding je dat je het bureau en een goede stoel daarom vergoed krijgt. Prima deal toch!?

Voldoende daglicht draagt bij aan een goede stemming

Die winterdepressie tijdens de kortste dagen van het jaar wil je natuurlijk snel vanaf. Zorg er daarom voor dat je voldoende daglicht ziet. Het gevaar van thuiswerken is dat je passief bent en weinig buiten komt. Je loopt minder naar de printer of het koffiezetapparaat en tijdens de lunch eet je je bammetjes gewoon op de bank. 

Creëer daarom een mooie lichte werkplek, bij voorkeur bij het raam. Maar beter nog is om tijdens de pauze even lekker naar buiten te gaan. Regent het? Dan schuif je je lunchpauze gewoon een half uurtje op. Lekker naar buiten dus, het hele jaar door.

 

Aanbevolen artikelen