Je onderneming verduurzamen? Denk aan deze tips!

Verduurzaming is een thema dat de afgelopen jaren alleen maar belangrijker geworden. Steeds meer mensen hechten namelijk waarde aan de mate van duurzaamheid. Dit wordt geuit in persoonlijke beslissingen, maar ook zeker in aankoopbeslissingen. Het is dan ook belangrijk om hier als ondernemer op in te spelen. Als je dit niet doet kun je immers potentiële klanten mislopen! Ben je benieuwd hoe je jouw onderneming kunt verduurzamen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Aanpassingen aan het kantoor

Het kantoor is van grote invloed op de ecologische voetafdruk van iedere onderneming. Het kantoor zorgt namelijk door het energieverbruik voor veel uitstoot. Gelukkig zijn er anno 2022 tal van mogelijkheden om het energieverbruik te minimaliseren. Dit doe je door het gebouw bijvoorbeeld te isoleren. Er hoeft met een goede isolatie een stuk minder energie verbruikt te worden om het kantoorpand te verwarmen. Nu is dit een vrij grote aanpassing aan het kantoor die je natuurlijk niet direct kunt doorvoeren. Gelukkig zijn er ook manieren van verduurzaming waar je direct mee aan de slag kunt. Denk hierbij aan het kopen van fairtrade koffie of het overschakelen op een groen energiecontract. Dit zijn beide veranderingen die direct van positieve invloed zijn op je imago!

Leaseauto’s

Er zijn veel ondernemingen die gebruik maken van leaseauto’s. Als dit leaseauto’s met traditionele verbrandingsmotoren zijn, dan zal dit direct van enorme invloed zijn op je ecologische voetafdruk. Een goede manier om deze uitstoot te verminderen is middels het verschaffen van elektrische leaseauto’s. Rijdt jouw personeel bijvoorbeeld rond in een Skoda Enyaq? Dan zal de auto tijdens het rijden alleen maar stroom verbruiken en geen diesel, benzine of gas. Je uitstoot zal hier dan ook significant mee dalen. De elektrische leaseauto’s waren vroeger helaas niet zo populair. Dit kwam met name door het feit dat er nog relatief weinig keuze in was. DIt is tegenwoordig gelukkig zeker niet meer het geval. Vind je de Skoda Enyag helemaal niks? Dan kun je gaan voor de Kia EV6 of een van de tientallen andere opties!

Aanbevolen artikelen