De woontrends voor 2023

Hij is er weer. Ons overzicht van woontrends voor 2023. We zien een aantal dingen waarbij de lijn van dit jaar wordt doorgetrokken, maar ook wat nieuwe invloeden. We nemen de belangrijkste thema’s met je door.

Industrieel blijft, maar met een twist

Het hele rauwe randje gaat er langzaam wel vanaf. Terwijl het industriële duidelijk zichtbaar blijft. Hoe dat precies zit? Natuurlijke invloeden. Het klassieke groen met planten en natuurlijke elementen mengen zich steeds meer in de industriële look die de Nederlandse woonkamer al een aantal jaren in zijn greep heeft. En ook de droogbloemen zijn terug van weggeweest. Hiermee houd je de kleuren rustig, terwijl het toch levendig wordt. Ook een vaas met pampas pluimen is hier een goed voorbeeld van. De pampas, meestal in een gebroken witte kleur, passen in vrijwel elk interieur. Vanwege de rustige kleur mengt dit probleemloos. Het leuke hierin is dat je ook steeds met tuinen met pampasgras ziet en aangezien deze grassoort in oktober bloeit is dit ideaal om in de herfst te oogsten en de woonkamer mee te versieren. En deze gebroken witte of beige kleur brengt ons bij het volgende punt.

Beige als woonkleur

Ieder jaar brengt een nieuwe stijlkleur met zich mee. Voor 2023 lijkt dat helemaal ingericht op beige. Het voordeel is dat je veel interieurs hier eenvoudig op kunt aanpassen. De kleuraccenten haal je uit het design, terwijl beige vrijwel altijd past. Enkel bij een zwart met spierwitte inrichting is beige niet ideaal, maar in de meeste gevallen kan je deze kleur eenvoudig aan je woonstijl toevoegen.

Scandinavisch en hout

Waar we hier dit jaar al een voorzetje voor gaven, zet deze trend zich onverminderd voort. De scandinavische stijl met veel houten elementen. Het doet een beetje denken aan dat houten huisje in de sneeuw waar je bij een knapperend haardvuurtje warm aan het worden ben. Precies die beleving is wat veel mensen zoeken. Terwijl onze winters zachter worden zijn we steeds meer op zoek naar die specifieke gevoel. En als je naar het geheel kijkt werkt alles perfect samen. Licht industrieel, beige witte pampaspluimen en hout met veel natuurlijke invloeden. Dát is de woontrend van aankomend jaar.

We zijn benieuwd naar jouw specifieke inrichting en hoe jij de trends in jouw huis laat terugkomen. Het leukste hierin is dat de trends los staat van de grootte van je huis. Wat voor plekje jij ook hebt, van studentenkamer tot grachtenpand, je richt het volledig zelf naar wens in.

 

Aanbevolen artikelen