Gezonder leven doe je zo

obstacle run

Gezond leven zorgt ervoor dat je beter in je vel gaat zitten. Je voelt je beter en daardoor presteer je waarschijnlijk beter in de dingen wat je doet. Voor veel mensen is gezond leven een grote uitdaging. Er liggen namelijk veel verleidingen op de loer. In deze blog bespreken we hoe jij gezonder leeft.

Daag jezelf uit

Het is belangrijk om je lichaam zowel mentaal als fysiek uit te dagen. Doe dat door een obstacle run af te leggen. Een obstacle run is een parcours vol obstakels dat diverse deelnemers afleggen. Zo’n parcour bestaat uit verschillende vormen en maten. Er bestaan obstacle run met modder, ijskoud water en opblaasbare kussens. 

Hydrateer

Het menselijk lichaam bestaat voornamelijk uit water. Het is daarom uiterst belangrijk om altijd goed gehydrateerd te zijn. Het eerste wat je moet doen wanneer je wakker wordt is daarom ook een paar glazen water drinken. Je lichaam heeft namelijk de hele nacht liggen herstellen en is wel toe aan een paar glazen water. Verder helpt voldoende water drinken bij het afvoeren van van bepaalde gifstoffen, het helpt bij het afvallen en het vermindert vermoeidheid. Zorg er tenminste voor dat je 2,5 liter water per dag drinkt. Verdeel dit goed over de dag en drink voor elke maaltijd een groot glas water en zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt.

Ontbijt als basis

Ontbijten wordt tegenwoordig erg onderschat. Je lichaam heeft de gehele dag energie nodig en vooral als je net uit je bed komt en de dag wilt beginnen. Begin je dag daarom met een goed eiwitrijk ontbijt. Eet een stuk fruit en een volkoren boterham, met wat kwark en noten. Hierbij is het belangrijk dat je suikers en zwaar beleg als vette worst vermijd. Een te zwaar ontbijt zorg ervoor dat je lichaam moet bijkomen en dit zorgt ervoor dat je moe wordt. Dit is het laatste wat je wilt in de ochtend. 

Eetgedrag

Ze zeggen niet voor niets: je bent wat je eet. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Hou hierbij de schijf van vijf aan:

  • Groente en fruit
  • Brood, pasta en aardappelen
  • Zuivel, vlees, vis, peulvruchten, ei en vleesvervangers
  • Vetten en olie
  • Vocht

Verder is de manier hoe je eet ook erg belangrijk. Eet niet te snel en kauw je maaltijd goed en langzaam. Hierdoor verwerken je darmen de maaltijd een stuk gemakkelijker. Als je langzaam eet merkt je lichaam ook beter als je voldoende gegeten hebt en eet je minder snel te veel. 

Ga af van slechte gewoontes

We snappen dat een biertje op zijn tijd erg lekker is. Maar probeer alcohol zoveel mogelijk te vermijden. In alcohol zitten erg veel calorieën . Verder werkt alcohol als een depressiva. Dat betekent dat je neerslachtig wordt van alcohol. 

Dit waren onze belangrijkste tips om je sneller gezond te voelen en gezond te worden. Natuurlijk zijn er tal van dingen die niet genoemd zijn. Ga vooral zelf op onderzoek uit om het beste uit jezelf te halen.

Aanbevolen artikelen