Hoe kies je de juiste romantische trouwlocatie?

De trouwdag is een dag die je nooit meer gaat vergeten. Je wilt dan ook dat dit de mooiste dag uit je leven wordt en alles tot in de puntjes verzorgd is. Het kiezen van de juiste locatie is daarin erg belangrijk. Een mooie, aangeklede trouwlocatie zorgt namelijk voor een nog mooiere ervaring. In deze blog vertel ik hoe je het best op zoek kunt gaan naar een geschikte trouwlocatie.

1. Binnen of buiten?

Of je kiest voor een binnenlocatie of buitenlocatie is deels natuurlijk afhankelijk van de datum die jullie hebben gekozen om in het huwelijk te treden. In de winter is een buitenlocatie misschien niet zo’n goed idee, al kan een winterbruiloft ook zijn charmes hebben. Het nadeel hiervan is dat je eigenlijk wel wilt dat er sneeuw ligt en dat dit, zeker in Nederland, nu eenmaal niet te plannen is. Daarom zit je met een mooi binnenlocatie een stuk veiliger wat betreft je keuze. Deze kun je met een gerust hart voor heel het jaar boeken zonder dat je hoeft te vrezen dat jouw dag in het water valt.

2. Intieme trouwlocatie of grote trouwlocatie?

Niet iedereen wil groots uitpakken bij een bruiloft. Dan is het ook niet passend om te trouwen op een enorm grote trouwlocatie. Je kunt in dat geval beter op zoek gaan naar een intieme trouwlocatie. Hier is vaak minder ruimte voor gasten, maar wel voldoende ruimte om romantische trouwfoto’s te maken. Dit is een afweging die voor iedereen weer anders is. Denk daar dus vooral goed over na met je partner!

3. Dichtbij huis of verder weg?

Wil jij lekker dichtbij huis trouwen of maakt de locatie voor jou niet zoveel uit? Je zult hier echt over na moeten denken, ook voor je gasten. Voor jezelf kun je op een speciale dag als je trouwdag natuurlijk wel wat regelen, bijvoorbeeld een mooie en romantische limousine. Vervoer regelen voor al je gasten is echter een stukje lastiger (en duurder) om te regelen. Als je wilt dat jouw gasten niet te ver hoeven te reizen is het verstandig om te kiezen voor een centraal gelegen locatie. Hierdoor is de locatie goed bereikbaar voor iedereen, ook als je in het noorden of zuiden van het land woont.

Aanbevolen artikelen