De drie nieuwste en meest belovende telecom ontwikkelingen

Telecom ontwikkelingen

De zakelijke telecom wereld staat nooit stil. Mensen en bedrijven zijn continu op zoek naar verbeteringen op het gebied van telecom. Daarnaast wordt mede door de corona crisis verwacht dat digitalisering nog sneller plaats zal vinden. Dit merken we al aan het verplicht thuiswerken en online vergaderen. Dit is echter niet de enige ontwikkeling die momenteel plaatsvindt. In dit artikel bespreek ik de drie nieuwste en meest belovende telecom ontwikkelingen.

1. Veelbelovende ontwikkeling voor telefonie

De afgelopen jaren zijn mobiele telefoons een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven, zo ook op zakelijk gebied. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebeld met VoIP en de verwachting is ook dat er in de toekomst steeds meer gebruik van gemaakt gaat worden.. Met VoIP bel je over een internetverbinding. Zo is het mogelijk om om gebruik te maken van een wachtrij module, bel menu’s, bellen via 4G en het is ook mogelijk om jouw mobiele telefoon te koppelen op het netwerk van de zaak. Ben je op zoek naar een telecombedrijf dat VoIP aanbiedt? Dan raad ik je aan om zeker een kijkje te nemen bij DeTelefooncentrale.

2. Cybersecurity wordt steeds belangrijker

Er is momenteel sprake van versnelde digitalisering. Doordat we met zijn alle steeds meer gebruik maken van het internet en wifi, loop je ook meer risico. Door de huidige situatie met betrekking tot het thuiswerken al helemaal. Iedere werknemer is verplicht om vanuit huis te werken, waardoor iedereen op een verschillende locatie werkt en hierdoor loop je meer risico om gehackt te worden. Als ondernemer wil je natuurlijk zekerheid hebben dat jouw netwerkverbinding veilig is en dat er geen kans is om gehackt te worden. 

3. Cloud programma’s worden steeds meer gebruikt

Veel bedrijven hadden afgelopen jaren al het doel om steeds minder afhankelijk te worden van een vaste werkplek op kantoor. Dit geeft bedrijven steeds meer vrijheid, omdat er een mogelijkheid ontstaat om vanuit verschillende locaties te werken. Door de komst van het coronavirus is deze ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt. Doordat vrijwel iedereen sinds 2020 verplicht vanuit huis moest werken, werd het noodzakelijk om hier een oplossing voor te vinden. Sindsdien zijn cloud programma’s die op afstand gebruikt worden steeds populairder en de verwachting is dan ook na de corona pandemie dit hetzelfde blijft.

Aanbevolen artikelen