Escape room Amersfoort: een highlight in de Nederlandse escape rooms

escape room Amersfoort

Puur entertainment, dat zijn de escape rooms van tegenwoordig. Je gaat er met een groepje vrienden naar toe, als familie of met een aantal collega’s van het werk. Je vrijwillig laten opsluiten in een kamer is één ding, er weer uit komen een heel ander. Je hebt slechts een korte tijd om alle raadsels en puzzels op te lossen om zo de code te bemachtigen die nodig is om de deur te kunnen openen. Bijvoorbeeld de ontsnappingsdeur in een lijkenhuis, te vinden in de escape room Amersfoort.

Eerst digitaal, daarna fysiek

Escape rooms werden ‘geboren’ in de computer. Via een computergame zoals Crimson Room (2004) kon je een ontsnappingsspel spelen op je desktop. In Japan verlieten ze het beeldscherm en bouwden voor het eerst een echte, fysieke escape room. Vanaf 2007 werd dat meteen een grote hit in Japan en heel Azië. Europa volgde pas vanaf 2011. Ook op ons eigen continent bleek de fysieke escape room het al snel te winnen van de computer variant. Vooral Nederland zou het voortouw gaan nemen en dat heeft geleid tot meer dan duizend escape rooms in eigen land. Als je een keer per week een escape room bezoekt, kun je dus twintig jaar lang steeds een nieuwe ontdekken. Waaronder de bijzonder fraaie escape room Amersfoort.

Samen ben je sterker dan alleen, ook in de escape room Amersfoort

Omdat een escape room het leukst is om ‘te doen’ met een groepje, ga je er vaak met vrienden naar toe. Of je maakt er een familie-activiteit van. Zodra je je in de kamer bevindt, is het dan vooral intensief samenwerken. Ondertussen word je blootgesteld aan allerlei effecten waardoor je kunt schrikken of afgeleid kunt raken van de puzzels die je moet oplossen. Samenwerken is dan ook van groot belang. Je moet de ander vooral laten horen wat jij hebt aangetroffen. Misschien is een bepaalde zaak voor jou niet van belang, maar zoekt je medespeler er nu juist naar. Communicatie is dan ook levensvoorwaarde bij het spel in een escape room. Zoek ook vooraf online even naar een escape room die iedereen leuk vindt om te doen. Als je met je (oudere) kinderen entertainment zoekt in een escape room, moet die natuurlijk wel geschikt zijn voor je kinderen. Zoals het Harry Potter-achtige ‘The Wizard School’ in de escape room Amersfoort.

Zorg voor een veelzijdig groepje

Je zou een keer een escape room moeten proberen om te kijken of het iets voor je is. Kijk dan wel even naar de moeilijkheidsgraad van de ontsnappingskamer. Je kunt het best beginnen bij een eenvoudige kamer om een redelijke kans te hebben binnen een uur het slot te ontgrendelen. Als de moeilijkheidsgraad hoger wordt, wordt er een groot beroep gedaan op samenwerking. Maak dan ook een team waarbij diverse kwaliteiten naar voren kunnen komen:

  • logisch denkende speler
  • creatieve ‘out of the box’ denker
  • inspirerende speler, iemand die impulsen kan geven
  • een leider die goed kan coördineren en beslissen

De escape room Amersfoort – al het ‘enge’ komt in drieën

Vaak heeft een escape room locatie meerdere escape rooms, elk met een eigen thema. Zo vind je in de escape room Amersfoort drie themakamers: Theft at the morgue (ingewanden diefstal in lijkenhuis), Cabin 666 (enge verdwijningen in berghut) en The Wizard School (toverschool).

 

Aanbevolen artikelen