Tips voor een kleine badkamer

kleine badkamer tips

De badkamer is een ruimte die vaak wordt gebruikt, maar zelden hoor je dat iemand helemaal tevreden is met zijn of haar badkamer. De meest genoemde reden is dat de badkamer te klein is. Heb jij hier ook last van? Lees dan snel verder, want wij geven je tips om een kleine badkamer ruimtelijker te maken.

Zorg voor voldoende lichtinval

Wat veel kleine ruimtes met elkaar gemeen hebben is dat er vaak een beperkte mate van natuurlijke lichtinval is. Dit heeft natuurlijk niks te maken met de daadwerkelijke afmetingen van jouw badkamer, maar zeker wel met hoe groot een ruimte oogt. Zeker in een kleine badkamer wil je natuurlijk lichtinval zoveel mogelijk benutten. Als jij slechts een enkel raam in je badkamer hebt, wil je dat het licht zoveel mogelijk tot de ruimte kan doordringen. Ook in de hoekjes waar je dat niet per se nodig hebt. Om te zorgen dat het licht overal bijkomt, is het slim om een glazen douchewand op maat te plaatsen. Zo krijg je zelfs in de douche een ruimtelijk gevoel.  

Maak slim gebruik van kleur

We hebben het net al even gehad over de lichtinval in een ruimte. Om dit effect te versterken kun je slim gebruik maken van kleur. Zo neemt de kleur zwart bijvoorbeeld licht op, terwijl de kleur wit juist een weerkaatsend effect heeft. Door dit weerkaatsende effect dringt het licht nog beter door tot in de badkamer. Kies daarom met name bij de muren in een kleine badkamer niet voor donkere kleuren, maar voor witte of lichte kleuren. Om voor een mooi contrast te zorgen kun je er alsnog voor kiezen om een donkere kleur aan te brengen op de grond, zoals antraciete tegels. Extra tip: kies in een kleine badkamer voor grote vloertegels. Dit zorgt ook voor een ruimtelijk effect.

Denk na over kasten

In de meeste badkamers staat wel een kast waar bijvoorbeeld de handdoeken liggen. Toch is dit vaak hartstikke zonde van de ruimte in de badkamer. Kijk daarom eerst of je de mogelijkheid hebt om kasten in te bouwen. Is dit niet mogelijk? Vraag jezelf dan af of je überhaupt kasten nodig hebt in de badkamer. Als jij de handdoeken ook in de kledingkast kunt leggen scheelt dat enorm veel ruimte in je badkamer. Kan jij niet zonder kast in de badkamer? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk van de hoogte gebruikt. Lage kasten nemen relatief een stuk meer ruimte in beslag dan hoge kasten.

Aanbevolen artikelen