4 tips om een gezellige woonkamer in te richten

Een sfeervol huis waar iedereen zich fijn voelt. Dat wilt iedereen toch? We brengen immers veel tijd door in huis en het is  belangrijk dat je er optimaal kunt ontspannen en jezelf kunt zijn. Je huis moet namelijk niet alleen een huis zijn, maar ook een thuis. Daarom geven we je in dit blog een aantal tips die ervoor zorgen dat jij een fijne en gezellige woonkamer creëert. Lees snel verder. 

Maak je woonkamer warm 

Om te beginnen is het belangrijk dat je woonkamer een fijne en warme sfeer krijgt. Warmte staat namelijk gelijk aan knusheid en gezelligheid. Hoe creëer je dat? Met een openhaard natuurlijk! Openhaarden zijn altijd ontzettend sfeervol. Vind je een echte openhaard te veel werk en wellicht wat te gevaarlijk omdat je thuis kinderen en/of huisdieren hebt? Neem dan een elektrische sfeerhaard. Deze zijn tegenwoordig ook niet meer van het echt te onderscheiden en geven een heerlijke warmte af die je , in de meeste gevallen, ook zelf kunt afstellen! Ideaal toch? 

Zachte materialen 

Zoals we hierboven al hebben vermeld, is het belangrijk om een warme sfeer te creëren. Maak daarom ook gebruik van zachte materialen. Deze zorgen namelijk voor warmte en behaaglijkheid. Daarnaast zijn zachte materialen goed voor de akoestiek in huis. Kies bijvoorbeeld voor een zacht vloerkleed, een mooie poef, een bank vol kussens, een mooi plaid of een macramé wandkleed. Je zult zien (en voelen) dat je huis meteen veel warmer aanvoelt! 

Warm kleurenpalet

Een ‘veilige’ kleurkeuze is één van de meest gemaakte fouten bij het inrichten van een woonkamer. De grootste verandering bereik je namelijk met een simpele pot verf. Door de muren van je woonkamer te voorzien van een warme kleur, breng je meteen sfeer in huis. Mix verschillende bruintinten voor een mooi ton-sur-ton effect. Zo richt jij een warme, sfeervolle woonkamer in! 

Planten en bloemen 

Tot slot, iets wat natuurlijk niet mag ontbreken in je woonkamer; planten en bloemen. Deze zorgen namelijk voor instant sfeer in huis. Kies bijvoorbeeld voor een grote plant of een paar kleine planten bij elkaar. Het is maar net wat je zelf fijner vindt. Een mooie bos bloemen zorgt ook meteen voor gezelligheid in de woonkamer. Naast het feit dat planten en bloemen erg mooi zijn, hebben ze ook nog eens een functionele werking, namelijk het feit dat deze goed voor je zijn. De aanblik van planten zorgt ervoor dat je stressgevoel daalt. De groene kleur van planten werkt rustgevend en zorgt voor ontspanning. Wel zo fijn als je echt even wilt ontspannen na een lange werkdag.

Aanbevolen artikelen