Je huis opleuken doe je met deze tips!

We denken al heel gauw dat het vernieuwen en opleuken van ons huis alleen maar mogelijk is met ontzettend grote investeringen. Nou, we vertellen je bij deze dat dit niet het geval is! Soms is het al genoeg om te investeren in wat creativiteit en de focus te leggen op kleine en goedkope ingrepen. Met behulp van kleine veranderingen voer je al heel eenvoudig een renovatie uit, waardoor het veel comfortabeler en functioneler wordt. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog! 

Nieuwe accessoires 

Om te beginnen is het belangrijk om wat nieuwe accessoires toe te voegen aan je kamer. Denk hierbij aan een paar nieuwe kussens op de bank, een nieuwe lamp of ander decoratiemateriaal. Het shoppen naar accessoires is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk want op deze manier druk je jouw persoonlijke stempel uit. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van muziek? Creëer dan een eigen hoekje en plaats daar een mooie, klassieke wekkerradio dab+. Zo geniet je niet alleen van al je favoriete nummers, maar heb je ook nog eens je eigen hoekje. Personaliseer deze vervolgens met je favoriete boeken en tijdschriften zodat je echt even een momentje voor jezelf creëert. 

Geef meubels en locaties in huis een functie 

Door je meubels en locaties in huis een daadwerkelijke functie te geven zorg je al meteen voor meer sfeer in huis. Als je bijvoorbeeld een open kast in huis hebt waar je continu rondslingerende spullen op gooit, dan draagt zo’n rommelige plek nou niet echt bij aan de sfeer. Houd daarom bijvoorbeeld een open kast gezellig met alleen plantjes, boeken of een fotolijst. Houd daarnaast ook de eettafel vrij, zodat je er ook daadwerkelijk in alle rust kunt eten. 

Let op de details 

Hoewel je vaak denkt dat het de grote meubels in huis zijn die het meest in het oog springen, zijn het juist de details die je huis opleuken. Verdiep je maar eens in een mooi deurbeslag. Maar ook voor bijvoorbeeld de stopcontacten en lichtschakelaars. Het zijn dan misschien letterlijk de kleinste dingen in je interieur, maar ze zitten overal en zijn goed zichtbaar. Juist door dit te vervangen creëer je een nieuwe look. Een nieuwe kleur geven aan bijvoorbeeld aan saai keukendeurtje geeft al meteen meer sfeer. 

Werk aan de muren 

Samen met de vloer springen de muren enorm in het oog. Het zou daarom ontzettend zonde zijn om daar niets mee te doen. Een muurtje verven of behangen is nog geen dag werk, maar heeft wel ontzettend veel impact! Wil of kun je niet een hele muur verven of behangen? Er zijn gelukkig genoeg alternatieven om een kale muur aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een wandkleed, gallery wall, wandplanken, een grote spiegel of juist diverse kleinere spiegels. 

Aanbevolen artikelen