Verlichting voor een kinderkamer kiezen

kinderkamer verlichting

Een kinderkamer moet vaak aan hele andere dingen voldoen dan een slaapkamer voor volwassenen. Kinderen houden van kleuren en zijn niet bezig met een interieurstijl. Als zij een gele lamp mooi vinden, willen ze die ook hebben. Ongeacht of het past bij een groene muur. Wil jij je kind verrassen met nieuwe verlichting in de kamer, maar weet je niet goed wat voor verlichting je moet kiezen? Wij helpen je een beetje op weg.

1. Kleur van het licht

Kinderen pakken alle technologische trends snel op. Ze zijn immers opgegroeid in het digitale tijdperk. Ook wat betreft slimme verlichting zijn de kinderen vaak al helemaal op de hoogte. Het is natuurlijk hartstikke gaaf als je met spraak de verlichting kunt bedienen, helemaal als kind. Overweeg daarom om te gaan voor slimme RGB verlichting. Zo kunnen ze de verlichting niet alleen bedienen met een Google home of Alexa, maar kan de kleur van de verlichting ook nog eens aangepast worden. Als je zin hebt in roze licht kan dat, maar pas je het net zo makkelijk weer aan naar blauw licht. Ideaal toch, voor kinderen die nogal vaak van mening veranderen!

2. Functionele verlichting

Het gaat er voor jou als ouder natuurlijk niet alleen maar om of je kind blij is. De verlichting moet namelijk ook functioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bureaulamp waaronder het huiswerk gemaakt moet worden. Maar ook het nachtlampje. Hiervoor kun je het beste kiezen voor regulier, wit licht. Het hoeft immers niet compleet omgetoverd te worden tot discotheek.

3. Keuze voor armatuur

Volwassenen houden met het kiezen van een armatuur vaak voor iets dat past bij het interieur. Een industriële staande lamp voor in het industriële interieur. Een kind is hier helemaal niet mee bezig. Die wil veel liever een Frozen of Cars nachtlampje. Uiteraard is dit niet alle verlichting van de kamer. Als jij ook voor optie 1 gaat met de slimme verlichting, is het verstandig om te kiezen voor inbouwspots. Deze kun je eenvoudig in het plafond verwerken en blijven jarenlang goed, omdat deze in bijna ieder interieur passen. Ook als je kind over de Frozen periode heen is kun je de inbouwspots dus prima laten zitten.

Aanbevolen artikelen