Waarom een dakkapel altijd een goed idee is

Dakkapel

In veel huizen wordt de zolder vooral gebruikt als opslag of als washok. Vaak is het een grote ruimte die maar beperkt gebruikt wordt door een schuin dak. Best wel zonde eigenlijk. Dit zijn toch kostbare meters die beter gebruikt moeten worden. Een dakkapel is de ideale oplossing voor huizen met een schuin dak. Maak van je zolder weer een leefbare ruimte om optimaal te gebruiken. Een dakkapel brengt veel voordelen met zich mee. In dit artikel zetten wij een paar van deze voordelen voor je op een rijtje. 

Meer ruimte

Het eerste voordeel spreekt natuurlijk voor zich. Een dakkapel geeft meer ruimte. Zo maak je van een opslag een functioneel slaap- of werkvertrek. Rechtop staan wordt weer mogelijk en er is weer ruimte voor meubels. Maak je zolder functioneel en optimaliseer alle meters van je huis met behulp van een dakkapel. Dakkapellen zijn beschikbaar in alle vormen en maten. Wees dus niet bang dat een dakkapel niet past op je huis. Vaak zijn er meer mogelijkheden dan je van te voren denkt. 

Meer licht

Naast het feit dat een dakkapel meer ruimte geeft, komt er ook veel meer licht binnen. Over het algemeen zijn zolders donkere ruimtes met weinig of hele kleine ramen. Met een dakkapel los je dit probleem op. Dit zorgt voor een natuurlijk lichtinval waardoor de ruimte ook groter aanvoelt. Daarnaast is zonlicht niet alleen prettig, het is ook goed voor je gezondheid. Zonlicht is namelijk belangrijk voor het aanmaken van vitaminen. Door natuurlijke lichtinval heb je minder kunstlicht nodig om een ruimte te verlichten. Dit bespaart weer onnodig ruimte- en energieverbruik.

Weinig onderhoud

Een ander belangrijk voordeel van een dakkapel is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Kies voor een kunstof dakkapel als je tijd wilt besparen op onderhoud. Deze zijn makkelijk schoon te maken en zullen niet rotten. Houten dakkapellen hebben wat meer onderhoud nodig zodat het hout niet gaat rotten. Daarnaast zorgt een kunststof dakkapel voor een goede isolatie. Verlaag hierdoor gelijk je energiekosten om geld te besparen.

Beter uitzicht

Het laatste puntje heeft betrekking op het uitzicht. Geniet nog meer van je omgeving door het uitzicht vanuit je dakkapel. Naar buiten kijken wordt makkelijker, wat wel zo fijn is als de zolder een slaapvertrek is. Een dakkapel wordt altijd op de bovenste verdieping van een huis geplaatst. Hoe hoger je huis, hoe mooier het uitzicht uiteraard zal zijn. De waarde van je huis stijgt ook nog eens door de extra meters en het uitzicht. 

Aanbevolen artikelen