Klussen in huis doe je zo

borenslijpmachine

Heb je een huis gekocht of is je woning toe aan een (kleine) verbouwing? Veel mensen laten dit liever links liggen omdat ze zelf niet zo handig zijn. Maar toch zijn er een hoop dingen die gemakkelijk zelf te doen zijn. In deze blog lees je welke klussen je gemakkelijk zelf doet.

Gaten boren

Wanneer je een schilderij of een spiegel aan de muur wilt ophangen is het vaak nodig om een gat in je muur te boren. Wanneer je een gat boort zorg er dan voor dat je boor scherp genoeg is. Boren met een botte boor is erg vervelend. Dit is niet alleen erg slecht voor je boormachine maar ook voor het resultaat. Wanneer je hier last van hebt is het verstandig om een borenslijpmachine te kopen. 

Laminaat leggen

Wanneer je een compleet nieuwe vloer wilt en je hebt een mooie laminaatvloer gezien, is het tijd om laminaat te leggen. Als je geen flauw idee hebt hoe je dat moet doen dan is er gelukkig nog altijd YouTube. Wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt en de eerste paar vierkante meters gelegd hebt zul je merken dat dit een fluitje van cent is.

Schilderen

Een muur schilderen is een prima klus om te doen. Afplakken is hierbij wel erg belangrijk. In sommige gevallen is het nodig om een tweede laag verf aan te brengen. Verf altijd in 1 richting en zorg ervoor dat je niet teveel verf op de roller aanbrengt. 

Behangen

Behangen is niet een klusje wat je zomaar doet. Toch is dit niet zo lastig als veel mensen denken. Wanneer je nog nooit eerder hebt behangen, begin dan met een vliesbehang. Met een vliesbehang smeer je de lijm rechtstreeks op de muur. Als je nog nooit hebt behangen dan raden wij aan om wat filmpjes op internet hierover te gaan kijken.

Lampen aansluiten

Lampen aansluiten is voor veel mensen nét iets te gevaarlijk. Elektriciteit kan natuurlijk gevaarlijk zijn. Zorg er dus voor dat je de stroomschakelaar in de meterkast uitschakelt. Zo zorg je ervoor dat er niks fout gaat. 

Verhuizen

Wanneer je net de sleutels van je nieuwe woning hebt ontvangen sta je natuurlijk te popelen om zo snel mogelijk te verhuizen. Wij raden eerst aan om een aantal klussen in je nieuwe woning af te ronden, voordat je begint met verhuizen. Belangrijk hierin is dat je een bepaalde volgorde aanhoudt. Begin als eerste met het witten van het plafond, verf hierna de muren in een bepaalde kleur. 

Wanneer je dit gedaan hebt, is het tijd om de trap in je woning te verven. Nadat alles is geverfd is het tijd om al het elektra goed te controleren en wanneer nodig te vervangen. Leg vervolgens de vloer neer. Wanneer je dit allemaal gedaan hebt is het tijd voor de finishing klusjes zoals, de gordijnen en jaloezieën. 

Helemaal klaar? Dan is het tijd voor de verhuizing. Wij wensen je veel succes met onze klustips.

Aanbevolen artikelen