Hoe kies je een geschikte datingsite?

datingsite kiezen

Daten gaat tegenwoordig niet meer zoals dat 50 jaar geleden ging. Steeds meer gaat daten via het internet. De een vindt het fantastisch, terwijl de ander juist weer naar vroeger verlangt. Toch zijn er genoeg succesverhalen te vertellen van koppels die elkaar online hebben leren kennen. Wij vertellen je in deze blog hoe jij een geschikte datingsite kunt uitkiezen.

Wat is je intentie?

Voordat je jezelf aanmeldt op verschillende datingsites is het goed om voor jezelf te bedenken met welke intentie je wilt gaan daten. Er zijn namelijk genoeg sites die gericht zijn op eenmalige contacten, maar ook heel veel sites die gericht zijn op lange termijn relaties. Het is vanzelfsprekend dat je weinig succes hebt op eenmalig contact als je je aanmeldt op een platform dat gericht is op echte relaties. 

Bepaal de doelgroep

Tegenwoordig is er voor iedereen wel een datingsite. Variërend van sites voor 50 plus dating tot sites die gericht zijn op hoger opgeleiden en van transgender dating sites tot homo datingsites. Betekent dit dan dat je alleen succes hebt als je je op zo’n specifieke site aanmeldt? Nee hoor, je kunt gerust ook een profiel aanmaken op de grote bekende datingsites zoals Lexa. Liever daten via een app? Dan kun je altijd Tinder installeren. Al zijn de meningen over Tinder nogal verdeeld. Toch is het te adviseren om het gewoon eens te proberen. Er hoeft maar 1 perfecte match tussen te zitten!

Veiligheid en prijs van datingsites

Jij weet nu precies wat je zoekt en wat de mogelijkheden zijn. Dan kan je nu naar andere randzaken gaan kijken. Wij vinden het altijd erg belangrijk dat je veilig een profiel kunt aanmaken zonder dat er allemaal partijen met je persoonlijke gegevens vandoor gaan. Let daarom goed op de privacyvoorwaarden van de betreffende site. Dan heb je ook nog het abonnementsmodel. Sommige sites/apps zijn gratis te gebruiken (b.v. Tinder), terwijl sommige sites met een abonnement werken. Wij adviseren niet om gelijk een abonnement af te sluiten zonder dat je tijdelijk een proefabonnement krijgt. Zo kun je laagdrempelig kennismaken met het platform zonder aan een abonnement vast te zitten. Benieuwd of een datingsite te vertrouwen is? Dan kun je op datingsitetest.nl reviews lezen over de bekendste datingsites van Nederland!

Aanbevolen artikelen