3 tips voor de beste winterschoenen

‘s Zomers is het haast niet voor te stellen hoe koud het ‘s winters weer is. De ideale winterschoen is stevig, winddicht, houd je warm en heeft goede profielzolen. We gaan er in deze blog wat dieper op in zodat jij de beste keuze voor de winter maakt.

Warmte

Uiteraard wil je ‘s winters je voeten lekker warm houden. Een schoenen van mesh is lekker fris, maar absoluut niet winddicht. Kies dus voor een dichtere stof, zoals leer of suède. Dit ademt goed maar is wel winddicht. Ook zorgt een hogere schoen voor betere bescherming dat er geen kiertje tussen je schoen en je broek ontstaat. Dat kan namelijk voor een zeer koude enkel en kuiten zorgen. Maar wat voor schoen voldoet hier aan? Een perfect voorbeeld zijn de schoenen van Dr. Martens. Die voldoen aan alle eisen voor een winterschoen en zijn momenteel helemaal hip. Functioneel en hip is natuurlijk de combinatie die je graag hebt.

Grip

In de herfst en winter regent het relatief veel. Daarnaast blijft het wegdek ook langer nat. Door de koude temperaturen en minder zonuren droogt het wegdek maar langzaam. Dat zorgt dus voor gladheid en dan hebben we het nog niet eens over ijzel en sneeuw. 

Een schoen met een stevige profielzool zorgt voor meer grip. Al hangt de samenstelling van het materiaal van de zool hier ook mee samen. Dit noemen we het compound. Vergelijk het maar met je autobanden. Elk band of zool heeft zijn individuele eigenschappen en grip.

 

Hier komt ook de stevigheid van de stapper om de hoek kijken. Bij minder goed weer wil je op je schoenen kunnen rekenen. Of je nu alleen maar naar de bushalte loopt of 10 km naar huis wandelt. Een goede stevige schoenen voelt veilig en zeker aan in de onvoorspelbaarheid van de winter.

Hollandse winter versus échte kou

We plaatsen wel even een kleine voetnoot dat dit natuurlijk gericht is op de Hollandse Winter. Weinig sneeuw, meer regen en dagtemperaturen die niet vaak onder nul komen. Als je naar Duitsland, Polen of Scandinavië gaat stel je al weer hele andere eisen aan je winterschoenen. Dan heb je eerder echte snowboots nodig. Zo ver komt het in Nederland meestal niet. Dus kiezen we gewoon voor een hippe, stevige boot die ons voeten lekker warm houdt. Nu weet jij waar je op moet letten de komende winter. Kies jij voor een veilige bruine of zwarte schoen of maak jij de blits met een ander kleurtje?

Aanbevolen artikelen