Tuin inrichten? Probeer deze tips!

Een tuin moet een aangename omgeving zijn. Wij denken dat iedereen hiermee eens is. Het moet namelijk een plek zijn waar je je volledig kan ontspannen. Na het aanleggen is een sfeervolle inrichting van cruciaal belang. Hoe je je tuin precies inkleedt, is onder meer afhankelijk van de beschikbare ruimte en je eigen smaak. Toch blijft het een ontzettend moeilijke taak. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips die jou helpen bij het inrichten van je tuin. 

Privacy 

Zoals we al eerder hebben aangegeven, is de tuin een plek waar je je volledig moet kunnen ontspannen. Hierbij is het dus ook belangrijk dat je genoeg privacy hebt in je tuin. Dit doe je al heel eenvoudig door een schutting te plaatsen. Ben je bang dat een schutting in de tuin zorgt voor een saaie en hokkerige uitstraling? Probeer dan eens een kokos schutting of gebruik een lichte kleur verf voor je schutting. Zo’n schutting heeft namelijk een natuurlijke en bijzondere uitstraling. Op deze manier geniet je niet alleen van je privacy, maar oogt je tuin ook nog eens ontzettend mooi! 

Planten & bomen 

Planten en bomen zijn erg belangrijk voor een tuin. Het maakt de tuin levendig en geeft een mooie uitstraling. Voordat je planten koopt, moet je weten of ze in de schaduw of zon komen te staan. De ene plant groeit beter in de zon, terwijl de ander het juist in de schaduw goed doet. Bij een kleinere tuin kan je het best kiezen voor planten met een lange bloeitijd, zodat de planten niet teveel plek in zullen nemen. Wil je de planten in potten? Zet dan alle potten op 1 plek bij elkaar en niet door de hele tuin verspreid. Dit zorgt voor rust en meer ruimte. 

Tuinmeubels 

Uiteraard wil je ook een aantal tuinmeubels plaatsen. Als je een kleine tuin hebt, kies dan voor niet al te massieve meubels op poten. Op die manier zie je de vloer onder de meubels nog, wat zorgt voor een ruimtelijk aanzicht. Koop daarnaast ook niet al te veel tuinmeubels, want een overvolle tuin laat je tuin nog kleiner lijken. Combineer meubels met elkaar, bijvoorbeeld een pergola die je ook gebruikt als schommel voor je kinderen. Of wat dacht je van een zitbank met opbergruimte? Op deze manier bespaar je ook nog eens een hoop ruimte! 

Voortuin! 

Jammer genoeg vergeten heel veel mensen de voortuin. De voortuin is het visitekaartje van je huis! Bezoekers en voorbijgangers merken als eerste je voortuin op. Daarom is het belangrijk dat je voortuin er goed uit ziet. Bedenk eerst waarvoor je de voortuin gebruikt. Kom je er nooit? Probeer het dan onderhoudsvriendelijk te houden, bijvoorbeeld met veel bestrating. Vind je het leuk om ook in de voortuin te tuinieren? Kies dan voor een goede verdeling tussen bestrating en groen.

Aanbevolen artikelen