De voordelen van interieurfolie: bescherming en decoratie in één

interieurfolie voordelen

Je hoort de term steeds vaker voorbij komen de laatste jaren: interieurfolie. Of het nu in de woonwinkel is of als je kijkt naar een home and living programma op tv. Maar wat is interieurfolie nu eigenlijk? En wat zijn de grootste voordelen van interieurfolie? Wij leggen het je uit in deze blog. 

Bescherming & design interieurfolie

Allereerst is interieurfolie een geweldige manier om een nieuwe look te geven aan een ruimte of je huidige meubels. Door de grote diversiteit aan designs is er altijd wel een design dat perfect aansluit op de stijl van jouw woning. Nog beter dan dat je krijgt als je nieuwe meubels koopt. Toch is dat niet het enige voordeel. Interieurfolie zorgt namelijk ook voor bescherming tegen krassen en vlekken. Het geeft dus niet alleen een nieuwe look, maar zorgt er tegelijkertijd ook nog eens voor dat je langer van je meubilair kunt genieten. Dat is wat ons betreft een gevalletje van win-win.

Nieuwe look, zelfde inhoud

Je wilt niet jarenlang naar hetzelfde meubilair kijken. Zelfs al heb je dit nog zo nauwkeurig uitgezocht, de kans dat je na een aantal jaar toe bent aan iets nieuws is erg groot. Moet je dan je complete inrichting wegdoen? Met interieurfolie dus niet. Geef je huidige meubels een nieuwe look door ze te wrappen met interieurfolie en je plakt makkelijk weer wat jaartjes aan je huidige inrichting!

Interieurfolie is goedkoop

Wat we in Nederland ook altijd kunnen waarderen is voordeel. Nu is helemaal niks veranderen natuurlijk het aller goedkoopst, maar als je toch wat nieuws wilt zonder hoge kosten is interieurfolie hetgeen wat jij zoekt. Hiermee kun je uiterst kosteneffectief een compleet nieuwe look in huis aanbrengen. Hierdoor wordt een makeover geven ook toegankelijk voor de huishoudens met een minder groot budget. 

Interieurfolie is milieuvriendelijk

Tot slot is interieurfolie ook nog eens hartstikke milieuvriendelijk. Ten minste, als je hier goed naar kijkt. Er zijn namelijk diverse milieuvriendelijke interieurfolies verkrijgbaar bij de juiste aanbieders. Deze zijn gemaakt zonder chemische processen van materialen die een grote footprint hebben. Het is natuurlijk ook een prettig idee dat je weet dat je met een gerust gevoel je huiskamer kunt wrappen zonder dat je tussen de schadelijke stoffen hoeft te leven.

Aanbevolen artikelen