Gevoelige tanden?

Heb je last van gevoelige tanden? Dan is dat erg vervelend, maar goed nieuws is dat je er wel wat aan kan doen. Een gezonde mond is belangrijk om gevoelige tanden tegen te gaan. Je kunt een gel gebruiken die je als beschermende laag aanbrengt op de tanden. Ook zijn er tabletjes die je kan slikken om je gebit sterker te maken en dus de gevoeligheid te verminderen. Ook kun je speciale kauwgom met xylitol gebruiken, want die zorgt dat je tanden sterker worden en er zit ook minder suiker in wat juist je tandglazuur zou aantasten. 

Last van een onfrisse mond? 

Een slechte adem is iets waar iedereen wel eens mee te maken heeft, maar als het vaker dan eens is, is het natuurlijk erg vervelend. Je kunt gelukkig genoeg doen om ervan af te komen. Ten eerste is het belangrijk om genoeg speeksel te hebben. Je kunt met kauwgom of speciale mondwaters je speekselklieren stimuleren waardoor je natuurlijke speekselaanmaak verhoogd wordt en je minder last hebt van een droge mond. Een droge mond zorgt voor extra bacteriën waarvan de afvalproducten onaangenaam gaan ruiken. Daarnaast kun je ook letten op je tandpasta en mondwater dat er geen agressieve chemicaliën inzitten die wondjes veroorzaken waar ook bacteriën op afkomen.  

Zo kom je van je witte tong af 

Als je een opzoek bent naar een middel witte tong kun je op een aantal dingen letten bij de aanschaf van producten. Er zijn sprays of mondtabletten die helpen tegen een droge tong wat leidt tot een witte tong. Ook kun je letten op het voedsel dat je nuttigt. Zo zorgen zure voedingswaren en suikers voor een verkleuring van de tong. Ook het nuttigen van alcohol en roken zorgt voor een vieze tong waardoor je automatisch onfris gaat ruiken uit je mond. Wat je ook tegen een witte tong kan doen, is deze goed poetsen tijdens je dagelijkse poetsbeurten. Wat ook helpt tegen een witte tong is een tongschraper.  

Wat doet een tongschraper? 

Tongschrapers zijn speciaal ontworpen om een witte tong te verhelpen. Deze kun je gebruiken om letterlijk de viezigheid uit het ruwe weefsel van de tong te schrapen. Om kokhalsneigingen te voorkomen, is het belangrijk dat de tongreiniger smal en plat is. Je wil immers zo ver mogelijk de mond in kunnen om goed de achterkant van de tong te reinigen. Ook heeft een goede tongschraper fijne haartjes die goed de ruwe weefsels van de tong kunnen poetsen. Een ontsmettende gel wordt vaak meegeleverd die bacteriën doodt.

Aanbevolen artikelen