Kleding miskopen voorkomen doe je zo!

voorkom een kledingmiskoop

Er zijn nog steeds genoeg mensen die hun kleding niet online bestellen, omdat ze liever naar de winkels toegaan om de kleding te passen. Hierdoor wordt de kans op een miskoop een stuk kleiner. Er zijn echter allerlei technologische trends in opkomst die ervoor zorgen dat de kans op miskopen een stuk kleiner wordt. Zo zijn er al enkele webshops die gebruik maken van virtueel kleding passen. In dit artikel leg ik uit hoe je kleding miskopen kunt voorkomen.

Meet jouw kledingmaten

Om zoveel mogelijk online kleding miskopen te voorkomen, is het noodzakelijk om jouw maten op te meten. De meeste webshops en kledingmerken maken gebruik van de meest gangbare maten xs, s, m, l en xl. Zo ook de prachtige nieuwe collectie van Zoso kleding. Er zijn echter ook webshops die andere richtlijnen hanteren voor het bepalen van de maat. Daarom is het goed om jouw kledingmaten op te meten, zodat je precies weet hoe lang en breed een broek moet zijn. Bovendien zie je bij de producten vaak nog aanvullende informatie betreft de maten van het model op de foto.

Koop niet al jouw kleding online

Tegenwoordig is vrijwel elk kledingstuk online te bestellen. Het is echter niet aan te raden om daadwerkelijk alles online te bestellen. Vooral als je op zoek bent naar kleding dat perfect aansluit. Elk merk zal namelijk wel iets verschillen in de pasvorm. Zo is het bijvoorbeeld voor een net pak of een jurk belangrijk dat het goed aansluit. Het is zelfs beter om een pak van mindere kwaliteit te kopen die goed aansluit, dan een pak van goede kwaliteit die niet goed aansluit. In dat geval is het beter om langs de winkel te gaan om eventuele miskopen te voorkomen. Ga je bijvoorbeeld trouwen? Ook dan kan ik me voorstellen dat je jouw trouwjurk liever in een winkel koopt.

Bekijk de retourmogelijkheden

Soms koop je kleding en heb je bij voorbaat al een twijfelgevoel. In dat geval is het belangrijk om naar de retourmogelijkheden te kijken. Wanneer een kledingbedrijf gebruik maakt van een gratis en lang retourtermijn, heb je tijd om eens rustig het kledingstuk aan te trekken en na te denken of dit iets voor jou is. Gelukkig maken steeds meer webshops gebruik van gratis retourneren. Hierdoor is het mogelijk om elk kleding stuk te bestellen die je aandacht heeft getrokken zonder dat je verplicht bent om het kledingstuk te kopen. Beschik je niet over de financiële middelen om alles in één keer vooruit te betalen? Bekijk dan of de website gebruik maakt van afterpay.

Aanbevolen artikelen