Waarom het belangrijk is zorgvuldig om te gaan met hoorbatterijen

Heb jij een slecht gehoor en draag je een hoortoestel? Dan is het belangrijk dat je zorgvuldig met de batterijen omgaat. Je wilt natuurlijk het maximale uit de batterij halen, zodat je deze niet constant hoeft te verwisselen. Maar hoe ga je er zorgvuldig mee om en hoe zorg je voor een lange levensduur? We geven je in dit artikel graag onze tips!

De 5 minuten regel

Wanneer je hoortoestel batterijen gaat vervangen, is het belangrijk dat je tussen het verwijderen van de sticker en het plaatsen van de batterij in het hoortoestel 5 minuten wacht. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je hiermee de levensduur met zo’n 80% kunt verlengen. Dat komt neer op zo’n 3 tot 4 dagen! Wanneer batterijen in aanraking komen met zuurstof worden ze geactiveerd. Het heeft bijvoorbeeld ook geen nut om de sticker terug te plakken als je deze per ongeluk verwijderd hebt. Het zuurstof heeft zijn werk al gedaan en de batterijen zijn geactiveerd. Wacht dus altijd even voordat je de batterijen daadwerkelijk in het hoortoestel plaatst.

Bewaren op kamertemperatuur

Heb je een voorraad hoorbatterijen in huis? Dan kun je deze het beste op kamertemperatuur bewaren. Er gaan geruchten rond dat je batterijen in de vriezer kunt bewaren. Echter raden wij dit sterk af! Hoorbatterijen kunnen namelijk niet goed tegen temperatuurverschillen. Je zult hier zeker dus de levensduur niet mee verlengen.

Zet het hoortoestel ‘s nachts uit

Het is natuurlijk zonde als de batterijen stroom blijven geven terwijl het hoortoestel niet gebruikt wordt. Daarom is het verstandig om ‘s nachts het hoortoestel uit te zetten. Het is niet nodig om de batterijen eruit te halen, uitzetten is voldoende. Hiermee geven de batterijen geen stroom af en doe je er dus langer mee. Je kunt wel het batterijcompartiment open leggen zodat de batterijen kunnen ventileren.

Batterijen op?

Zorgvuldig met de batterijen omgaan betekent ook dat je deze op de juiste manier weggooit wanneer ze op zijn. Er zijn speciale inleverbakken waar je de batterijen in kunt doen als ze leeg zijn. Net zoals dat je frituurvet in speciale containers moet gooien, is dat er ook voor hoorbatterijen.

Andere fabeltjes over batterijen

Er gaan ook geruchten rond dat je door middel van stuiteren kunt testen of de batterij vol of leeg is. Wij weten niet zeker of dit trucje echt werkt, maar je kunt het beste met een batterij tester testen of de batterij nog vol is of niet.

Aanbevolen artikelen