Ik verveel me! 10 leuke dingen om te doen als je je verveelt

tips tegen verveling

Ik verveel me! Deze opmerking hoor ik de laatste tijd steeds vaker. Bovendien betrap ik mijzelf er ook steeds vaker op dat ik me verveel. Het is natuurlijk ook niet zo heel gek dat we ons vervelen, want door alle maatregelen is er gewoon heel weinig te doen. Bioscopen zijn dicht, winkels zijn dicht en gezellig een drankje doen op het terras zit er ook niet in. Maar wat kun je dan nog doen als je je verveelt?

Zelf kijk ik ook wel eens rond op internet naar tips die je kunt doen als je je verveelt, maar ik merk dat dat tips zijn die op dit moment niet van toepassing zijn. Het zijn vaak ideeën waar je voor naar de winkels moet, maar die zijn natuurlijk gesloten. Daarom geef ik je graag mijn tips die je kunt doen als je je verveelt. Tips die je ondanks alle maatregelen kunt uitvoeren.

Ik verveel me – 10 tips die je kunt doen als je niks hebt om te doen

Tip 1; Online winkelen

Ben je echt een shopaholic? Dan kan ik me voorstellen dat het een hele moeilijke periode voor je is nu de winkels gesloten zijn. Maar er is toch een manier hoe je dat leuke nieuwe truitje in huis kunt halen die je laatst bij iemand op Instagram gezien hebt. Namelijk door deze online te bestellen! Door op dit moment online te winkelen word je niet alleen zelf blij, maar je maakt de ondernemers ook blij met jouw bestelling!

Tip 2; Op Aliexpress kijken naar gekke gadgets

Soms heb je van die periodes dat er een product op de markt is waar iedereen lyrisch over is. Zelf vind ik het dus onwijs leuk om op Aliexpress te kijken naar van die gekke gadgets waar je eigenlijk helemaal niks aan hebt, maar het gewoon leuk is om te hebben. Ik heb dan toch al gauw een uur of twee gevuld waarin ik me niet heb verveeld!

Tip 3; Probeer nieuwe beautyproducten uit

Oké, de winkels zijn gesloten, maar je kunt natuurlijk wel online nieuwe beautyproducten bestellen en deze thuis uitproberen. Zo heb ik onlangs een blog geschreven over haren wassen met appelazijn. Ik vind het dan ook onwijs leuk om te zien wat het aanpassen van je haarroutine met je haar kan doen. Ik kan mezelf uren vermaken met het zoeken naar informatie over dingen die goed zijn voor je haar en dit dan ook echt uittesten.

Tip 4; DIY haarmaskers maken

Deze sluit een beetje aan op punt 3, maar we hebben allemaal wel eens van die bad hair day dagen. Hoog tijd dus om je haar wat extra liefde en verzorging te geven. Zelf vind ik het leuk om eigen haarmaskers te maken. Onlangs heb ik een haarmasker gemaakt van kokosolie en pure arganolie. De kokosolie had ik nog in mijn keukenkastje staan en arganolie had ik toevallig ook nog niet zo lang geleden aangeschaft. De kokosolie is natuurlijk wel erg hard, dus deze heb ik eerst een halve minuut in een kommetje opgewarmd in de magnetron. Vervolgens heb ik er de pure arganolie aan toegevoegd en het mengsel per streng in mijn haar gesmeerd. Je kunt ermee slapen, maar zelf heb ik het er na een uurtje uitgewassen. Bizar wat zo’n masker voor je haar doet! En het zijn ook nog eens allemaal natuurlijke ingrediënten. Daar word je haar helemaal blij van!

Tip 5; Video’s maken en proberen om viral te gaan op TikTok

Ik zeg je heel eerlijk.. Ik kan mezelf uren vermaken op TikTok. Voor ik het weet heb ik twee uur zitten scrollen. Ik verveel me dan absoluut niet! Soms kom ik video’s tegen die echt 2, soms 3 miljoen likes heeft gekregen. Dat bracht mij dus op het idee om ook video’s te gaan maken om te zien of ik ook met een video viral kan gaan. Het filmpje moet natuurlijk aanslaan bij de kijkers, maar je kunt ook hashtags gebruiken om het proces een beetje te helpen. Zet bijvoorbeeld #fyp (foryourpage) of #vjp (voorjouwpagina) in de beschrijving van de video.

Tip 6; Speel een gezelschapsspel

Misschien heel ouderwets, maar een gezelschapsspel helpt mij echt tegen verveling! Zelf heb ik daarom ook een aantal spellen in huis, waaronder Ticket to Ride (echt een aanrader!), het klassieke Risk en onlangs heb ik met vrienden het spel Camel Up gespeeld. Ik heb dit spel zelf nog niet, maar ik wil deze wel gaan bestellen. Het is echt een hilarisch spel! Je gaat een kamelenrace spelen waarbij je moet wedden welke kameel gaat winnen en welke gaat verliezen. Door het dobbelen kan de race toch ineens heel anders verlopen dan je had gedacht, dus je moet tactisch blijven spelen en nadenken. Maar dat vind ik juist weer het leuke aan dit spel, geen enkel potje is hetzelfde.

Tip 7; Sloof je uit in de keuken

Niet iedereen is een keukenprins of -prinses (ik ook niet). Juist daarom is dit een goede tip als je je verveelt! Probeer eens een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Zo eentje waarmee je jezelf en eventueel je partner mee verrast. Mijn vriend kookt altijd en juist als ik me echt verveel ga ik koken en geloof me, mijn partner kan dat echt waarderen! (Ook al smaakt het niet altijd even lekker, hij ziet dat ik mijn best doe 😉 ). Valt het gesprek stil tijdens het dineren? Dan kun je bijvoorbeeld zo’n kaartspel erbij pakken met diepgaande vragen. Ik heb dat laatst ook gedaan en dat is echt onwijs leuk!

Tip 8; Ontdek nieuwe series

Streamingdiensten als Netflix of Videoland staan vol met series die ervoor zorgen dat jij je niet meer zult vervelen! Kijk daarom of er nog een toffe serie of film is die je nog niet gezien hebt. Mijn favorieten? La Casa De Papel (Netflix), The Queen’s Gambit (Netflix), Under The Dome (Netflix), Dark (Netflix), Ozark (Netflix), Prison Break (Netflix), De 12 van Oldenheim en De 12 van Schoudendam (Videoland), The Handmaid’s Tale (Videoland)

Tip 9; Neem een huisdier

Een huisdier moet je natuurlijk niet alleen maar nemen omdat je je op dit moment verveelt. Je moet hier wel echt goed over nadenken, want een huisdier neem je niet voor even, maar voor heel zijn of haar hele leven. Een huisdier kan je zoveel liefde en plezier geven, dat je je eigenlijk nooit meer verveelt. Ik heb nu sinds een paar maanden een konijn en ik ben echt verliefd op dat beestje! Mocht je meer willen weten over konijnen.. Ik heb hier ook een blog over geschreven: Wat eten konijnen.

Tip 10; Verdiep je in geldzaken

Geld verdienen is leuk, maar geld uitgeven is natuurlijk veel leuker. Ik vind het dan ook interessant om te weten hoe ik meer geld kan verdienen. Zo ben ik mij onlangs gaan verdiepen in crypto’s om te zien of het voor mij de moeite waard is om in te stappen.

Ik verveel me.. Niet meer!

Ik hoop dat je met mijn tips wat ideeën hebt opgedaan om je niet meer te vervelen. Zoals ik al zei, mijn tips tegen “ik verveel me” zijn echt gericht op de huidige situatie waarin we niet naar winkels en dergelijke kunnen. Ik ben benieuwd of jij dit lijstje nog kan aanvullen met andere leuke tips! Laat het vooral achter in de comments.

Liefs,
Loes

Aanbevolen artikelen