Hoe beleg ik mijn geld in goud?

Er zijn heel veel soorten manieren om te investeren en beleggen: van obligaties tot aandelen tot crypto munten. Tegenwoordig is alles mogelijk. Vrij recent is er een nieuw soort manier van investeren en beleggen: beleggen in fysieke producten en dan de nadruk gelegd op edelmetaal als goud en zilver. Investeren in gouden munten is enorm in opkomst en zorgt ervoor dat u uw producten zelf hebt in plaats van op uw beeldscherm ziet. Hoe het gaat? 

Hoe werkt beleggen in goud?

Het investeren in gouden munten is eigenlijk een beetje te vergelijken met de crypto valuta. Het is de bedoeling dat er een munt wordt gekocht. Goudbaren kopen bij Goudzaken geeft de mogelijkheid om munten in te kopen en deze fysiek te hebben. Je kan de peiling van de waarde van de munten bijhouden en de munt weer verkopen als de koers erg hoog is. 

Kortweg: goudbaren kopen bij Goudzaken om mee te beleggen is eigenlijk hetzelfde als crypto valuta, maar dan heb je de munten daadwerkelijk in huis liggen. Naast alleen goud is het ook mogelijk om zilveren munten te kopen. Deze munten zijn uiteraard wel minder waard, maar zijn prettiger om mee te beginnen.

Soorten edelmetaal

Er zijn heel veel soorten goud en zilver om weer in te kopen en door te verkopen. Beginnende met het investeren in gouden munten. Deze zijn het meest populair, maar niet het goedkoopst. De munten zijn met diverse soorten opdruk en variëren van € 73,- tot € 1200,-. Daarnaast zijn de munten ook in zilver verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om goudbaren te kopen bij Goudzaken. Deze plakkaten goud en zilver zijn een stuk groter en hoger in waarde. De grootte is een beetje met een bankpas te vergelijken.

Aanbevolen artikelen