Geef je woning een make-over met kunststof gevelbekleding

Nieuwe gevelbekleding uitkiezen kan een lastige keuze zijn. De vele keuze tussen soorten en materialen is vrij veel gedoe. Welk materiaal kan je het best gebruiken en wat zijn de voordelen hiervan? In deze blog vertellen we je meer over kunststof gevelbekleding en de voordelen hiervan tegenover andere materialen.

Kunststof gevelbekleding: de beste keuze?

Kunststof gevelbekleding heeft veel voordelen tegenover andere soorten en materialen. Zo gaat het veel langer mee dan houten gevelbekleding. De houten variant gaat ongeveer 5 tot 25 jaar mee. Dit ligt aan de duurzaamheid van het hout. Bij kunststof weet je zeker dat het zo 30 jaar meegaat. En dat terwijl je meestal minder betaalt voor kunststof dan andere materialen. 

Daarom zie je het ook een stuk vaker terugkomen dan andere soorten gevelbekleding. Ook mooi meegenomen is het feit dat kunststof heel goed te recyclen is. Hierdoor hoeven er geen bomen gekapt te worden voor de productie. Bij hout is dit natuurlijk wel het geval.

Nog meer voordelen

Ook een lekker voordeel aan kunststof gevelbekleding is de hoeveelheid onderhoud die je eraan kwijt bent. Zo hoeft kunststof gevelbekleding nooit meer geverfd worden aangezien het voor honderd procent kleurvast is. Begint je gevel toch een beetje vies te worden? Dan hoef je er alleen maar een doek met een sopje erover heen te halen en klaar is kees. 

Kunststof trekt zich ook niks aan van de weersomstandigheden. Zo heeft het weer eigenlijk geen invloed op de levensduur van kunststof gevelbekleding. Ook wil het bij hout nog wel eens het geval zijn dat de planken door warmte kromtrekken. Bij kunststof heb je daar geen last van.

Qua keuze kom je ook echt niet te kort als het gaat om kunststof gevelbekleding. Er is super veel keuze tussen allerlei soorten, kleuren en structuren. Daardoor is er altijd wel iets te vinden wat goed bij jouw woning past.

Liever hout voor de uitstraling? Ga voor houtlook gevelbekleding

Wil je liever voor hout gaan puur voor de uitstraling? Tegenwoordig is er iets genaamd houtlook gevelbekleding. Houtlook gevelbekleding bootst de nerfstructuur van hout na, waardoor de kunststof op hout gaat lijken. Zo zie je tussen houtlookgevelbekleding die in dezelfde kleur is geschilderd als houten gevelbekleding bijna geen verschil. 

Weet wel dat houtlook gevelbekleding niet voor honderd procent hetzelfde is als de houten variant. Het blijft het gene wat echt is tegenover iets wat erop lijkt. Dit is helemaal het geval als je de natuurlijke kleur van hout wilt hebben. Overweeg daarom houtlook gevelbekleding als je alleen voor hout wilt gaan voor de looks.

Aanbevolen artikelen