De ultieme winterjas voor hem

Winterjas

In de winter zijn de dagen korter, de dagen zijn donkerder maar het is vooral koud. Daarom is een goede winterjas erg noodzakelijk. Misschien heb je de winterjas van vorig jaar nog liggen of misschien is het tijd voor een nieuwe jas.  Wanneer het tijd is voor een nieuwe jas, hebben wij een aantal tips voor jou samengesteld. 

Trends

Als man wil je natuurlijk niet achterblijven op het gebied van de ontwikkelingen in de mode. Nu zien we dat herenjassen trends een lange houdbaarheidsdatum hebben. Tom Tailor Denim is een merk voor de moderne man. Tom Tailor Denim heeft jassen die tijdloos zijn. Hieronder bespreken we jassen die de afgelopen jaren veel worden gedragen. 

Sportieve gewatteerde jas

De sportieve gewatteerde jas is al jarenlang een eyecatcher op het gebied van winterjassen. We zien wel een ontwikkeling in deze trend. De sportieve gewatteerde jas wordt namelijk steeds langer. Lange winterjassen zijn dus niet alleen voor vrouwen maar passen ook goed bij mannen. Het voordeel van een lange winterjas is dat die je ontzettend goed warm houdt. 

Mantels voor mannen

Wanneer we het over lange jassen hebben kan de mantel natuurlijk niet ontbreken. Een mantel is een winterjas wat je uitstekend formeel draagt. Vooral wollen mantels zijn geschikt voor de winter. Een wollen mantel is een winterjas die een outfit compleet maakt. Hierbij maakt het bijna niet uit wat je eronder draagt. De wollen mantel jassen zijn tijdloos. Wanneer je een mantel jas koopt hoef je dus niet bang te zijn dat het uit de mode raakt. Van een mantel jas heb je dus jarenlang plezier.

Parka

Het woord parka komt uit het Russisch en betekent: jas gemaakt van pels. Een ander woord voor pels is vacht. Een originele parka is dus gemaakt van vacht. Vanaf 1950 werd de parka in het westen bekend doordat het Amerikaanse leger parka’s ging dragen. Vanaf 1960 lagen er parka’s te koop bij legerdumps. Al snel werd de parka een ontzettend populaire jas, waarbij er veel verschillende modellen werden gemaakt. Tegenwoordig is de parka niet meer weg te denken uit het straatbeeld in de winter. De parka is een tijdloze winterjas. De parka valt in lengte meestal tot beneden de heup. 

Tussenjassen

Wanneer het echt koud wordt in de winter bestaat er de mogelijkheid van een tussenjas. Een tussenjas is een jas wat je draagt onder je winterjas. Zo krijg je het extra warm. Een spijkerjack is een voorbeeld van een tussenjas wat je prima onder je winterjas daagt.

 

Gebruik dus een tussenjas wanneer het echt koud wordt. Verder zien we bij de ontwikkeling van winterjassen trends dat de jassen steeds langer worden. Dit ziet er niet alleen netter uit, het biedt ook meer warmte. 

Aanbevolen artikelen