Dagje naar het strand? Dit is wat je moet meenemen!

Zon, zee en strand. Wie houdt er niet van? Maar wanneer je besluit om een dagje naar het strand te gaan, komt er toch wel meer bij kijken dan het lijkt. Het is namelijk belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt wanneer je  besluit om een dagje naar het strand te gaan. Om het je gemakkelijk te maken hebben we in dit blog een aantal items die je zeker niet mag vergeten! Lees snel verder. 

Handdoek 

Om te beginnen mag je natuurlijk geen handdoek vergeten. Di      t lijkt vanzelfsprekend, maar het gebeurt nog te vaak dat mensen een handdoek vergeten en op locatie een nieuwe moeten kopen. Geef iedereen van het gezelschap zijn eigen kleurtje, zodat er geen discussie ontstaat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een handdoek met naam te laten bedrukken, zodat iedereen zijn eigen handdoek heeft. Zo wordt het dagje strand toch net even wat leuker. 

Strandstoelen 

Wanneer je naar het strand gaat wil je wel comfortabel kunnen zitten. Maak daarom van tevoren duidelijke afspraken over wie de stoelen gaat dragen. Draagt iedereen zijn eigen stoel of is er één persoon die instaat voor de stoelen? Maak er eventueel een spelletje van in de auto of trein wanneer je onderweg bent. De verliezer? Die mag de stoelen dragen. 

Toilettas

Er is niets vervelender dan eindeloos te graven op de bodem van je tas wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een elastiekje of kam. Zorg daarom dat je een dag van tevoren een toilettas klaarzet waar je alle spullen kunt bewaren. Denk hierbij aan spullen zoals lippenstift, elastiekjes, een kam of zonnebril. Daarnaast is het natuurlijk ook verstandig om pleisters en paracetamol mee te nemen. 

Zonnebrandcrème 

Dit is eigenlijk, net als een handdoek, vanzelfsprekend, maar ook dit wordt nog te vaak vergeten. Dit is het belangrijkste item voor een dagje zon, zee en strand. Ook al verbrand je je huid meestal niet, dan is het nog steeds verstandig om jezelf goed te beschermen tegen de UV stralen van de zon. 

Kies daarbij een factor die bij je past en smeer je direct in zodra je op het strand geïnstalleerd bent. Smeer in de loop van de dag nog regelmatig bij. Ook wanneer je net in het water bent geweest en een waterbestendige zonnebrand gebruikt. Je kunt immers beter te veel gebruiken dan te weinig. 

Aanbevolen artikelen